Informatie

WGZ staat voor Werkgroep Gehandicapten Zwemmen en is ontstaan als onderdeel van de Stichting Recreatie en Sport Bijzondere Doelgroepen (opgeheven per 31 december 2022). Voor het zwemmen rekenen we tot de doelgroep mensen, jong en oud, met een verstandelijke, fysieke of sociale beperking. De doelstellig is om vanuit het G-zwemmen gezond bewegen te bevorderen, zelfvertrouwen te vergroten, sportprestaties te leveren en een sociaal ontmoetingspunt te zijn voor de deelnemers.

Het G-zwemmen vindt 2 keer per week plaats in zwembad Ezzy's, Pastoor Spieringstraat 10A, 5401 GT in Uden. Dit is op woensdag van 18.15 tot 19.15 uur en op zaterdag van 17.00 tot 18.00 uur. Het zwemseizoen loopt van begin september tot en met eind juni.

Het G-zwemmen wordt volledig begeleid door ervaren vrijwilligers waarvan een aantal EHBO-gediplomeerd en/of BHV-er gediplomeerd is. Zij begeleiden de zwemmers individueel of in groepen.

Het zwemmen gebeurt in de vorm van therapeutisch, recreatief of wedstrijdzwemmen. Dit laatste  volgens het principe van de Special Olympics. De wedstrijdtrainingen zijn steeds op woensdag.

In gebruik zijn het wedstrijdbad, het doelgroepenbad en het subtropisch bad. Het aanbod bestaat uit recreatief zwemmen, bewegen in water, watervrij maken, zwemles, wedstrijdtraining en aquarobics.

Deelname kan op 3 manieren (tarieven van 2023/2024):

1. Je neemt een jaarabonnement voor het hele kalenderjaar (tussentijds dus niet opzegbaar) voor € 200,00 te betalen in 2 termijnen.

2. Je koopt een kaartje per keer en betaalt dan € 5,50.

3. Je koopt een 10-rittenkaart voor € 50,00 kost. 

De vrijwilligers dragen de zorg voor de zwemmers in het zwembad. Het vervoer, het douchen en het aan- en uitkleden komt voor rekening van de ouder(s)/verzorger(s) van de zwemmers. Individuele begeleiding in het water door een vrijwilliger is alleen mogelijk bij beschikbaarheid. In andere gevallen wordt verwacht dat zelf gezorgd wordt voor een begeleider in het water door een ouder, mantelzorger of PGB-er.

Over G-Zwemmen Uden

G-zwemmen Uden is een onderdeel van de Stichting Sport & Recreatie Bijzondere Doelgroepen. Hieronder vallen clubs met diverse sport- en vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een beperking uit de regio van Uden.

De doelstellig is om vanuit het G-zwemmen gezond bewegen te bevorderen, zelfvertrouwen te vergroten, sportprestaties te leveren en een sociaal ontmoetingspunt te zijn voor de deelnemers.

Lees meer