Welkom bij G-Zwemmen Uden

Op zoek naar nieuw bestuur...

Vanaf 1980 ben ik met onze zoon Thijs, toen nog geen jaar oud, bij de WGZ gestart. Eerst met begeleiding van hem, later met een kleine zwemploeg in 1 baan. Geleidelijk aan nam ik het roer van de leiding van Kock Martijnse over en dat nu al meer dan 30 jaar. Inmiddels is onze zwemvereniging uitgegroeid tot een stabiele club met een kerngroep van 60 zwemmers en 20 vrijwilligers. Aanvankelijk ging het om 2 uur per week vrij zwemmen, maar later kwam daar een heuse wedstrijdploeg volgens het principe van de Special Olympics bij. Met groot succes, want het regende al die jaren medailles en bekers. Weer later gingen we ook zwemlessen geven en ontstond het aquajoggen. Daarnaast zijn er 2 periodes geweest waarin snorkellessen werden gegeven. Een daarvan werd zelfs afgesloten met duiken met echte zuurstofflessen onder leiding van een duiker van Scyllias. En op 1 april 2022 vierden we het 50-jarig bestaan van de WGZ.

De leiding van de club ging uit steeds meer rollen bestaan: voorzitterschap, ledenwerving, leden- en financiële administratie, website onderhoud, fondsenwerving, wedstrijd-administratie en onderhoud van (externe) contacten. Natuurlijk deed ik niet alles alleen, maar was ik wel het eindstation waar alles steeds weer bij elkaar kwam. Nu ook ik ouder wordt en bij ons de kleinkinderschare grgroeid is, komt er een moment, waarop ik voel dat het tijd wordt om het stokje over te gaan dragen aan nieuwe en jongere krachten en te genieten van de vrijheid die het pensioen biedt. Om niet abrupt te stoppen, stel ik als einddatum voor mijn rol 1 januari 2025 in de agenda. Op deze manier is er tijd voor het zoeken van een of meerdere vervangers die ik dan rustig kan inwerken. In de aanloop naar het rustiger aandoen, stop ik per 1 januari 2024 met het geven van aquajoggen op de zaterdagen. Ook daarvoor kan een vervanger zich melden. Natuurlijk blijf ik wel als vrijwilliger/toezichthouder beschikbaar, maar wel met meer tijdsbeperkingen.

Bij dit alles hoort de vraag aan iedereen om actief mee uit te kijken naar een of meerdere vervangers. Ik hoop dat dit gaat lukken, want het zou jammer zijn als er voor onze doelgroep geen zwem-toekomst meer zou zijn na 1 januari 2025.

Jo van Tienoven

Over G-Zwemmen Uden

G-zwemmen Uden is een onderdeel van de Stichting Sport & Recreatie Bijzondere Doelgroepen. Hieronder vallen clubs met diverse sport- en vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een beperking uit de regio van Uden.

De doelstellig is om vanuit het G-zwemmen gezond bewegen te bevorderen, zelfvertrouwen te vergroten, sportprestaties te leveren en een sociaal ontmoetingspunt te zijn voor de deelnemers.

Lees meer