Welkom bij G-Zwemmen Uden

WGZ 50 jaar!

                                                    

Op 3 april vierden we feest, want onze zwemclub bestaat 50 jaar. De feestcommissie had een mooi programma opgesteld met waterspelen voor de jongste zwemmers. Zij mochten met hulp ballen verzamelen met schepnetjes, wateremmers vullen, over de loopmat rennen en meer. Er werd heel fanatiek gespeeld en daardoor hadden ze ook allemaal een gouden jubileummedaille gewonnen.  De grote zwemmers begonnen met culbkampioenschappen. Zij zwommen allemaal 3 individuele nummers en daarna een speciale estaffette. Elke ploeg kreeg dezelfde tijd bij de start, door de 'goede' een tijdvoorsprong te geven, net als de daarop volgende 'betere' en weer later 'beste'. Het regende medailles en het erepodium werd druk bezocht. Toen ze allemaal in de pauze hun ijsje op hadden, begonnen ook voor hen de waterspelen: bommetjes maken vanaf de duikplank, bootje varen, rommelzwemmen en natuurlijk de loopmat.                                                                                                                                         Onze vereniging is ooit gestart door Ad van Duijnhoven die voor zijn PABO-opleiding een project moest uitvoeren. Hij werd daarom, compleet met trofee en oorkonde, gehuldigd en toe gezongen. Na 2 uur waterpret kreeg iedereen nog een lekkernij en sloten we dit geslaagde feest, dat mede mogelijk gemaakt was door subsidie van Rotary Uden en de dankbare inzet van veel vrijwilligers, en met veel publiek op de tribune af.

                                                                                                

Over G-Zwemmen Uden

G-zwemmen Uden is een onderdeel van de Stichting Sport & Recreatie Bijzondere Doelgroepen. Hieronder vallen clubs met diverse sport- en vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een beperking uit de regio van Uden.

De doelstellig is om vanuit het G-zwemmen gezond bewegen te bevorderen, zelfvertrouwen te vergroten, sportprestaties te leveren en een sociaal ontmoetingspunt te zijn voor de deelnemers.

Lees meer